KJÆRE MDG, VÅRE VEIER SKILLES! DESSVERRE! HERVED SIER JEG OPP MITT MEDLEMSKAP!

MDG har vært en forfriskende stemme i det strigla politiske landskapet i Norge: en alternativ røst, en kompromissløs beskytter av natur og mangfold; MDG har vært energisk opptatt av viktige verdier og fremtidsrettede leve- og tenkemåter.

Men så ble det stille…

I dag, med deres tilslutning til 3. energimarkedspakke og ACER, har MDG fulgt kapitalen, EU-lobbyistene og de høyglansa brosjyrene fra Brüssel. Og av alle ting: Dette har de gjort sammen med røkla fra ytterste høyre.

 • Den dagen våre beste naturområder er ugjenkallelig asfaltert, og når vassdragene under press fra pengesterke investorer er lagt i rør eller spylt rene for dyreliv gjennom effektkjøring, da skal vi minne MDG om at i deres vedtak (Sak 186-2017/18: 3. energimarkedspakke og ACER) var å lese den optimistiske påstanden om at «det kan skape økt etterspørsel og grunnlag for økt utbyggingspress. Men om vi faktisk vil bygge ut mer vil fortsatt være et rent norsk politisk spørsmål».
 • Når kraftforedlende industri er kjøpt opp og flyttet utenlands av multinasjonale konserner og befolkningen i nord henger på NAV, når våre strømpriser er blitt en bekymring hos de mindre bemidlede befolkningsgrupper, da skal vi minne MDG om at deres vedtak (Sak 186-2017/18: 3. energimarkedspakke og ACER) beskriver europeiske strømpriser som en fordel: at «lave strømpriser […] er også det samme som store inntektstap for mange kommuner».
 • Og når multinasjonale investorer står i kø for å grønnvaske sin markedsliberale virksomhet ved hjelp av våre subsidier og på bekostning av de siste uberørte naturområdene, og tar med seg hjem utbytte og inntekter, da skal vi huske på MDGs utsagn at at partiet lenge har vært kritisk til denne formen for energisamarbeid gjennom EØS, men at «unntaket kan være ACER» (Sak 186-2017/18: 3. energimarkedspakke og ACER).
 • Om noen år når den 4., 5. og 6. energimarkedspakken irreversibelt begrenser norske politikeres handlingsrom skal vi minne MDG om at de trodde: «det er en selvfølge at på samme måte som Norge står fritt til å tilslutte seg 3. energi- markedspakke, står vi fritt til å trekke oss hvis samarbeidet ikke ivaretar norske interesser» (Sak 186-2017/18: 3. energimarkedspakke og ACER).
 • Og hva skal vi si når våre barnebarn lurer på hvorfor dette ble hastebehandlet i Stortinget på tross av at nesten alt av dagens ungdomspartier, fagforeninger, faginstanser, miljøorganisasjoner og det overveiende flertallet av den norske befolkningen hadde foretrukket å følge rådene fra jussekspertene ved universitetene, om å la domstolen behandle spørsmålet om suverinitetsavståelse før man tar en så viktig avgjørelse, hva skal vi si da?

Fromme ønsker, luftige påstander! Vi, «Europas grønne batteri»?

Jeg vil gjerne være medlem av et modig parti med visjoner for fremtiden og ikke med symbolpolitikk fra i går, jeg ønsker meg et parti som setter fellesskapet høyere enn markedskreftene.

Derfor denne skilsmissen med MDG i dag, sorry!

oern_frafjord_bred

 

 

Reklamer

3 kommentarer om “KJÆRE MDG, VÅRE VEIER SKILLES! DESSVERRE! HERVED SIER JEG OPP MITT MEDLEMSKAP!

  1. Hei Torfinn! Det blir ikke mer «faktisk» med forenklinger! Jeg og andre som er opptatt av politikk, miljø og internasjonalt samarbeid, har aldri påstått at «Acer kan tvinge Norge å bygge nye kraftkabler» som Faktisk.no skriver.

   Saken er bare den at begrunnelsen for å tiltre Acer har hos MDG uttrykkelig vært at vi skal bli «Europas grønne batteri», for å redde verdens klima og hjelpe Europa med å nå klimamålene fra Paris med balansestrøm. Til dette trengs det grønn strøm. Et batteri uten kabler har imidlertid ikke noe mening. Men et batteri med en gode kabler og mye lagret strøm, kan generere en masse inntekter. Derfor står søknadene om å bygge kabler allerede i kø, akkurat som investorene står i kø for å asfaltere fjellheimen for nye vindmølleparker. Dette henger sammen. Acer, antall kabler og nedbyggingen av det som vi verdsettes for ute i verden, er knyttet ufravikelig sammen.

   At MDG og AP ikke klarte å ta innover seg at et ja til Acer er et ja til frislipp av kapitalkreftene, og at man dermed ufrivillig slutter seg til en Høyre-ideologi om at kapitalkreftene er løsningen på verdensproblemene, er den store skuffelsen. For mitt vedkommende så stor at min utmeldelse nå er sendt.

 1. Skjønner deg godt fjeldså, støtter deg i denne saken. Jeg melder meg ut av arbeiderpartiet som virkelig har skuffet. Sendte mail om at det kom jeg til å gjøre hvis AP valgte å stemme ja i Stortinget. Regnet med at AP ikke tok hensyn til min mail, men jeg håper at mange melder seg ut, og da kanskje AP skjønner at de må lytte til velgerne sine. Det er arrogant å ikke lytte til en så stor del av velgermassen som ikke støtter en tilslutning til den 3. energimarkedspakken og ACER .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s