MED MASTERGRAD FOR FRED

FRA DAGSREVYEN 5. APRIL 2023 – «VI STÅR SAMMEN, VI HAR DET KJEKT!»

Det er så bra at vi har en regjering der alle medlemmene har disse strålende mastergradene. I deres klokskap har de nå foreslått å øke forsvarsbudsjettene, og ønsker å kjøpe litt ekstra fred for 600 milliarder ekstra-kroner. Mastergradene har regnet ut at vi kan få fred til en pris på 1.624 milliarder kroner sammenlagt i løpet av de kommende 12 årene!

Men det kan også bli dyrere, sier Støre på rikskringkastingen, nemlig hvis det skulle komme noen nye og enda kulere tekno-våpen som kan drepe flere russere.

Ekstrabevilgningene tilsvarer ca 240.000.- kroner per husstand. Og det totale fredsbudsjettet vil da beløpe seg til rundt 650 000.- per husstand fordelt over 12 år. Ja, fred koster! Men heldigvis er vi i den posisjonen at vi kan få kjøpt den! Fred får man jo ikke gratis ved å sitte med hendene i fanget, man må føre krig for å kunne få fred!

Men Støre forsikrer at denne prisen ikke vil belaste norske husholdninger, norsk økonomi, vår velferd, våre pensjoner og våre sosiale ordninger noe nevneverdig! Alle må jo forstå, sier han, at hvis vi ikke helhjertet satser på krig, så kommer Putin til å rulle over oss for å ta vår velstand, våre utdanningsinstitusjoner, våre pensjoner og vårt solide helsevesen. Så, derfor må vi kjøpe fred, selv om det høres dyrt ut. Men dette har vi heldigvis råd til, uttaler Støre mens han kjekt veiver med haken, slik at vi virkelig blir fylt av stor tillit til de kloke mastergradene!

Du og jeg, vi skal ikke lide noe særlig under denne økonomiske satsningen på krig eller fred, sier også finansministeren! Pengene til krigsforberedelsene skal nemlig hentes ved «omrokering fra andre budsjettposter», ble det forklart. Skjønner? Og så har vi jo pensjonsfondet, der det raser inn penger fra salg av våpen til Netanyahus tapre selvforsvar, stakkar, og så har vi der også inntektene fra salg av all den elektriske strømmen som vi har så alt for rikelig av her i dette velsignete landet, og så har vi jo inntekten fra salg av selvdød laks, som de kaller den rosa fisken med lusene. Og Jonas så oss rett inn i øynene på Dagsrevyen i staskanalen vår, mens han forsikret oss om at vi naturligvis skal holde oss innenfor handlingsregelen!

Dette er jo helt fantastisk betryggende, spør du meg!

Et freds-kinderegg, rett og slett!!!

Jau, dette er velanvendte penger, disse sekshundre ekstramilliardene! De skal nemlig stort sett resirkuleres til Lockheed Martin, Raytheon, Boeing, Northrop Grumman, General Dynamics osv, for det er jo disse gutta som eier alle de sofistikerte lisensene og den hemmelige programkoden som trengs for å drepe på en mest mulig intelligent måte i fjerne land. Og disse bedriftene må jo betale skatt over there, ikke sant? Og dermed vil Joe eller Donald – eller hvem det nå måtte bli som skal holde liv i konfliktene fremover – få inn bøttevis med skattedollar fra våpenindustrien, som de deretter igjen kan resirkulere til å ivareta sikkerhetsinteressene til den nordatlantiske alliansen som vi jo heldigvis er en del av. De forsvarer våre sikkerhetsinteresser rundt Atlanterhavet, der borte i Kina, Russland og i indre Afrika og egentlig overalt ellers i verden.

Således bidrar Norges ekstrabevilgninger også til verdensfreden på alle fronter! I tolv år fremover! Helt enkelt ved hjelp av omrokkering av andre budsjettposter, rosa fisk og strøm fra vindmøller i de ellers nytteløse, såkalte reinbeiteområdene!

Støre sa for øvrig også noe veldig komisk! Han sa at han ikke tror at Russland vil føre krig mot NATO! Han sa at Russland egentlig ikke vil ha krig! Det sa han vitterlig! Da kunne man jo bli forledet til å lure på hvorfor man da egentlig skal bruke hundrevis av milliarder på krig. Da må det jo være at NATO vil føre krig mot Russland, sånn litt logisk reflektert? Burde man i så fall rett og slett kanskje satse på prisgunstig fred i stedet? Altså helt gratis?

Vel, der falt jeg litt av lasset, sånn helt uten mastergrad!

Det er så godt at vi har disse kloke mastergradene som leder oss gjennom krisene. Herlig også med denne betryggende Dagsrevyen som lar rekrutten Rikhard på nitten år bære frem de riktige holdningene som vi skal ha i forhold til heltemodig og rettferdig krig i de kommende tolv årene: «Vi står sammen! Vi har det kjekt! Det er noe alle burde oppleve i livet!», sa nittenåringen! Og han andre gutten, Sander, også han i kamuflasje-kostyme la til: «Er det en tid, så er det nå!»

Bravo, NRK! Dere er en riktig stas kanal! Krig er fred, ikke sant? Var det ikke et fremsynt sitat fra en roman en gang? Eller en tidligere steinerskoleelev som skal ha uttalt: Våpen er veien til fred. Eller noe sånt?

Det må være noen forferdelige pyser der borte i Ukraina! De synes ikke at krig er så veldig kjekk – bare se på han her: Han griner jo! Han er ikke så rå og heltemodig og stolt som Sander og Rikhard. Bare se selv:

https://www.facebook.com/100095139968844/videos/291427337324412/

Våre ungdommer på Dagsrevyen i staskanalen er selvsagt ikke sånn!!!

Legg igjen en kommentar